Tuesday, 31 January 2012

Dahlia's playtime ...*again

Alhamdulillah...One of the items in my 'Things to do in 2012' list is executing well so far...Hope for the rest of the items listed pun akan di-execute as per plan InsyaAllah..

Counting in last weekend's visit, it was our 3rd time to the Kizsports @ Empire Subang since we entered 2012. Ini pun nak blog out ke Lela? Its an accomplishment for me mind you ;p
Sebab rajin to drive 20 minutes out from Puncak Alam just for the sake of a playtime.

So our last Saturday started off with a heavy brunch!!!!YESSS...with Zainul Nasi Kandar...I've tried a few of nasi kandar be it on the island of Penang, from the famous stalls asuch as 'Nasi Kandar Beratur' to quite neighbourhood shops but they just don't have that 'umph'. That 'umph' my friend, I found not too long time ago in a food court right here in Petaling Jaya (next to the Jabatan Kimia). I once knew about it when my office friends insisted that it was better than any nasi kandar in Penang. Sceptically, I checked it out lah one day. And needless to say , I have not really find and eaten nasi kandar anywhere else better.And seperti pinang dibelah dua ...my husband is a Zainul Nasi Kandar addict too!!!! Soon...Dahlia...hehehhe...

 

This is a die-die must try punya nasi kandar. It is so sedap until the crowd diverse (even on weekends). I sometimes sees the same faces kalau I go there for lunch. So laku until the shop spans out 3 stalls for its daily operation. The main shop where dishes are spread out,one shop for drinks, and one serves as the kitchen where large cauldrons for different type of gulai are prepared. Ohhhh...the sapid  kuah campur!!Yummmeyyh!Just a tiny setback lah..the blanched beansprout offerings are not that appetizing. Tapi gasak....habis jugak sepinggan...

 
My set that am: Sirap Limau Ais + Nasi Putih + Ayam goreng gila crazy besar + Hati ayam goreng = RM6

Another sample of nasi kandar banjir. Picture googled.

Very very the drooling is it not? Well, for those of you who dont mind to drive all the way to Petaling Jaya, here is the address...
  
Address:Medan Selera MBPJ, Lorong Sultan, Seksyen 52, 46200 Petaling Jaya 
Tel: 03 7956 2724 Open: Daily : 11 am - 3 pm

*landmarks = Amcorp Mall, A&W , Jabatan Kimia

Back to the story....later after our brunch, we headed straight to Empire Subang for the main agenda of the day. "Bawa Dahlia Main"

 

Yeaaahhhhh.....Mami Papa..lets go!!!!

Geeshh...I wanted to scan in the price list of the classes available at Kizsports, tapi lupa....

With a RM12 per entrance fee (non member price), all 3 of us ushered in. The spacious colourful gym had Dahlia rambang mata each time. She would crawl and crawl without acknowledging that there were other kids playing too.

The play land : Clean and organized play area. Socks must be worn at all time by both adults and children.

Yup, with just RM12 , both you and your partner are allowed to enter and play with your kids. All you need to do is fill up a form and you are ready :)


Dahlia's favourite part...climb climb climb little baby...If you notice, the area on the right side of the above picture is specially designed for little babies (where sepatutnya Dahlia main). But, as normal lah, she bores playing with the kiddy stuff. Macam la dah besar sangat.

Muka megah Dahlia...Papa lagi lah megah tak hingat ;p


"Ok Dahlia...we are almost there"

"And down we goooooooo". Serious licin these slides ok...even 'licin-er' if the crowd were lesser. Ooopss...ternampak perut sikit .. ;)

There are many other playhouses across the area...

Si bulat Mami wanted to try this one out..

Gave her a little lift..

My goodness..what big grin you have there Dahlia...

Macam comel ala ala princess kan....Sila lah guess aksi seterusnya...yeah...masuk mulut!!!!!


*
*
*
*
*
*
*
20 minutes drive was all worth with that laugh and smile :)


Mommies,tak perlu lah nak ber-LV, ber-Coach or ber-Braun Buffel bagai time jaga anak..simpan je dalam locker nih...There are quite ample space dalam tu.


Indoor toilets for children only and baby changing room. I did not snap the toilet seats but they were little tiny ones for kids!!!Gila cute!!!Konfem pecah terburai if mak mak or ayah ayah yang guna.
Some other playgym do not provide these facilities.  But again, for adults,we have to opt for the public mall toilet saje ..not very far pun, adjacent to the Kizports if Im not mistaken. Or was it next to the 'Dance Space'? Kot...

A view from the 'baby playland' I mentioned earlier.

 Floors are covered with soft carpet not the rough tajam ones. Tak dak la luka-luka anak anak kome..
(*eh ter-Perak plak)

They have these too!!!On no extra charges. Dont worry.

 Budak yang refused to be dukung....masa itu je!!!!

Playgym are secured with nets like this.

I dont quite fancy this pool at the moment..Bukan salah apa pun, anak I yang tak reti..Duk jilat-jilat plastic balls tu...

You can be assured that safety precautions are well taken off. The walls are all cushion padded.


Nets covering up all the sides...

Another round....

Yipppieeeee!!!!!! *mak yang excited :p

 No lah....this kid yang excited lebih because
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Lepas main and makan, tidur dalam kereta pun tersenyum manis..



Friday, 27 January 2012

Husband and Wife...

Any articles pertaining marriage management fascinates me each time..No matter how the same advices has been repeatedly told, I will still admire it.And today, another link from Facebook about "Urusan Rumahtangga Adalah Tanggungjawab Suami,Bukan Isteri" boosted my adrenalin level even higher...aahh..cut it short..nah....Here is his article...yes...written by a gentleman himself.

********************************* Start *************************************** 


Hai dan Salam Hormat kepada anda yang masih setia menjadi pembaca blog KursusPerkahwinan.Com saya ini. Ribuan terima kasih saya ucapkan. Memang saya amat menghargai masa yang anda sudi luangkan untuk membaca dan menambahkan ilmu berkaitan hubungan rumahtangga yang amat penting ini.

Dalam artikel kali ini, saya ingin berkongsi satu perkara yang tidak kurangnya penting bagi menjamin sesebuah hubungan perkahwinan agar terus kekal.

Mungkin apa yang bakal saya kongsikan pada kali ini bertentangan dengan pendapat majoriti dikalangan kita. Terutamanya bagi suami. Walaupun saya sendiri adalah kaum lelaki, tapi saya tidak pernah mengutarakan pendapat yang ‘berat sebelah’.

Sebenarnya, segala urusan hal-ehwal rumahtangga pada asalnya terletak di bahu suami.
Mengikut hukum Islam, tugas-tugas seperti berikut terletak di bahu suami:-
  • Menjaga anak
  • Menyediakan makan-minum isteri
  • Mengurus segala keperluan rumahtangga
  • Mendidik anak-anak dengan memastikan mereka mendapat pendidikan yang sempurna
  • Menyelanggara hal rumahtangga seperti memasak, menjahit, mengemas rumah dan sebagaianya
Isteri hanya bertanggungjawab MEMBANTU. Dalam kata lain, isteri akan membantu jika pihak si suami tidak mampu dan tiada masa untuk melakukan perkara-perkara tersebut oleh kerana tututan kerja di pejabat.

Akan tetapi, isteri yang melakukan perkara-perkara seperti di atas tadi, mereka akan dikurniakan dengan ganjaran pahala yang banyak dan besar oleh Allah.  

Hal ini sejajar dengan salah-satu hadis Nabi yang mengatakan bahawa: ‘Seorang wanita solehah lebih baik daripada 40 orang lelaki yang soleh.’

Untuk mengelakkan berlakunya ketidak-adilan dalam rumahtangga dan perbalahan, maka suami perlulah juga libatkan diri dalam hal-hal pengurusan rumahtangga jika mempunyai walaupun sedikit kelapangan.

Jangan serahkan 100% tanggungjawab rumahtangga kepada isteri.
Dengan itu, isteri anda akan lebih menghormati anda sebagai ketua keluarga dan tidak berani untuk ingkar atau melakukan perkara-perkara maksiat semasa ketiadaan anda di sisinya.

Anda sebagai suami, boleh buat kerja-kerja rumah ketika isteri anda sakit atau tidak larat. Berkhidmat lah juga kepada isteri anda seperti memasak, mengemas rumah, menyediakan dia minuman sekali-sekala, picit kepala ketika dia pening serta bagi la dia makan ubat ketika dia sedang sakit.

Ok, sekian sahaja perkongsian saya buat kali ini. Semoga suami-suami di luar sana mula sedar akan perkara ini.

********************************* End *************************************** 
 
There...I know you wifeys are smiling wide right now kan...Besar sungguh darjat kaum hawa di dalam Islam.Selama ini, we the woman were 'brain washed' with totally the opposite.
Relating to the above article, here is ONE example I would like to share ...My dear husband,yes, memang he helps around the house and all..and he is very particular in getting the 'best' for his family...even kan ke plastic sampah (for kitchen use) pun he would get yang the 'best'...


Ha...bagus kan..memang usually I beli from Giant pun yang biodegradable punya..tapi plain ja..takde gambar earth and tulisan - tulisan macam ni...Bagus sungguh husband I pi beli plastic sampah during his lunch hour ...TAPI...for crying out loud...tak perlu lah saiz macam ni cik abang...Tong sampah kat dapur tuh cenonit je...


Sampai boleh muat masuk Dahlia dalam plastic...Walaupun he checked the point of  "Mengurus  keperluan rumahtangga" ....bila sesekali minta tolong beli plastic sampah..besar macam ni la jadinya ...


The night he came home with this ...I did not know how to react...seriously....nak marah ke? nak merajuk ke? nak gelak ke? frustrated ke? ...Hadoiiiiii...Anyway, thank you dear for the initiative shown. I still adore you dearly. 

A little confession : Memang husband kita (I lah) ada uruskan hal rumahtangga seperti stated in the article, and no doubt we are very grateful and lucky to have our husbands helping around, tapi most of the time, it will ended up, kita juga yang buat...either keja depa tak complete or the job done is not up to our liking... Or better still macam kes di atas, beli saiz yang gedabak besar terus!!!!

(hehehe..jangan marah kaum husband..we all masih berterima kasih atas usaha keras anda)


Dahlia's version : The menu card...

On one Saturday evening...

  
We had our lunch meeting ....
 I was the chairperson of the day to share ideas on our menu of what to eat...Ouwwiee!!!!
I was  the most happy baby...

 Ok enough giggling, lets proceed and be serious can we? A D ,please stop smiling !!!

Hmmmm...Where shall we start eh?.....

Oh ya...I forgot..We need to first call out to order kan Papa...
 
Where la this waiter...Tak mau ambik order ka?

A D...stop playing around..hurry just give me that menu please....

OOOooOOOoo...tak mau kasi yer...tak pe, I'll ask one from Mami....

Mami...I can see that you have one too....Can I have a peek?

Opppppss...Im not allowed to order ke rupanya? Then why am I sitting here macam Im to lead?

Alaaa.....You guys put a trick on me.....tak aciii....

Meh sini Mami, I want to cuddle you in me...

Eh Mami jual mahal!?!?Tak pe...Lets see if you can resist me with THIS face

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Hehehehhehe.....I knew it...!!!!!

Thursday, 26 January 2012

My shleeping little sheep

So here I am....sitting back and exhaling deep cracking my most creative way konon-nya to write this post. In the last few weeks, I was in a 'temporary loss of strength and energy' mode resulting from mental tiredness. It has been since Dahlia was diagnosed with high body temperature and all the red spots visibility on her skin followed pulak by husband with his Hand Foot and Mouth Disease (HFMD) infection.


 Leaving me all alone to run the house chores. To clean the house. To do the laundry. To bathe,feed, play with Dahlia. To prepare her milk in the middle of the nights..To do almost everything on my own. Tapi yer lah..penat macam mana pun but the will was always there.Alhamdulillah..for my family, I kuat kan semangat. Kalau wife Nabi Muhammad s.a.w boleh berkorban tenaga, why cant I?
An inspiration for me to stay strong.


It was not that Mr Husband refused to give a hand,but with those spotty hands,I dare not lah..nanti tak pasai-pasai the whole family ter-infected. I was very very tired.My eyes were sore.My body ached like it was going to break into pieces.. Allah...To HIM I summoned for strength and help.
 

Now that she is back..she seems like terbawa-bawa perangai "tidur-nak-berpeluk-dukung" . My cheeky girl yang suka menyakat ni, sometimes deliberately buat attempt yang liuk-liuk badan or tonggeng-tonggeng-sembam-muka-kat-carpet to provoke us...(me especially) to hold her up. Papa would say .."Eeeeee...Manja sangat ni".. And she would grin proudly at Papa...



It was the most challenging moment during the days when Dahlia had the fever. She couldn't get enough sleep hence meragam continuously. Her body temperature was high on the first night,and it deteriorated on the next day, her cough made it worst. My poor darling. Macam kita la, sakit - sakit badan,mengeluh pusing sana tak kena pusing sini tak kena. She would 'demand' me to cuddle her in my arms and rock her to sleep. She would show tantrum by crying out loud sampai berjumbai-jumbai air mata,air telinga and air hingus bagai if I was not by her side.Macam apa je yang dah tersepit!!Not even if I was 1 meter away..yes..1 meter away!!!.
Alahai...penat nya Mami Dahlia..
 


Sometimes..Ok I tipu..MOST of the nights pula I would scold Dahlia to sleep. I would raise my voice and tepuk tapak kaki Dahlia many times. Sumbat botol susu like meraban-raban. Gigit her chubby cheeks banyak kali sampai dia rimas. Jegir mata kat Dahlia semua ada ..sampai cemik-cemik mukanya..kira macam monster gitu lah I every night..And each time jugak lah, she would just look into my eyes and smitten me the sweetest smile walaupun matanya dah bergenang with tears.Adoiii...cair ... :')

Ya Allah,the remorse was all over my body...Terasa berdosa betul my doings. She is just a child and she know nothing...Sayang Mami ni...You are my precious gem that Allah is sharing you with me. Hearing to my heartbeats that you recognizes is part of your routine,and yours are for mine too baby... No matter how I many times had I scolded you, you would still come to me ..Dahlia baby, Im sorry.


So here is another reminder I made to myself,to be a better mom and muslim and to treasure my baby much because who knows, she may one day leave me..

Ya Allah, kau panjangkan lah umur anakku, jadikan dia seorang anak yang soleh taat kepadaMu dan kedua ibubapanya,seorang yang sihat walafiat sejahtera dan Kau murahkan lah rezekinya,sesungguhnya kepada Engkau aku memohon segalanya ..amin...