Friday, 29 June 2012

Slightly a bigger home - Part 2 of 3

Bismillahirahmanirahim,

If you are an avid reader of my blog, you would have known what we've been up to lately ;)

So, here is the update from the last post...

We were over the moon when our ballot number was called!!! We were the 3rd family to be called in and yes this was rather important for us coz the selection of units were based on the names called in sequence. ..syukur sangat... alhamdulillah ;p Albeit there were not many units left. All the corner and the end-lots units were taken. Corner units kalau ada pun takut, we did not even dare to take a look how much was it. ..end-lot maybe but ada rahmat agaknya, all taken out.. Left us with the intermediates ones. Syukur jugak sebab front rows nearer to the guard house units are still available.
 
 
One of those orange-dots is ours ..*wicked smile*


Few reasons why we are aiming for the house..

1stly, for its proper township by a trusted developer. Jadinya re-selling price will be at an advantage.*Mana tau kan..ada rezeki dapat berhijrah ke negara  luar pula selepas ini,ada value should we want to let go of this house...amin..

 2ndly, for its guarded / gated community:
With all the horrifying stories of home breakages , at least this is a little comforting. Especially during the time when my husband need to fly away.Besides, gated community looks more organized and neat.And its nearer to my office in Glenmarie juga! ;)

3rdly, fot its modern yet contemporary design:
I could see most developers nowadays are incline towards a simple boxy designs yet with a little bit of modern touch. Tidak perlu digobek banyak rasanya... For some owners who loves to temper so much usually ends up looking like a shambled groceries stores.



4thly,for its spacious and a little bit of green model design:
With a simple design and a little of green from the spacious internal courtyard differentiates this model with the other models yang ada di denai alam ini...  Boleh la kiranya hendak merasa in-door garden sambil nak ke dapur ..Dahlia will be the one yang ke hulu hilir using the link agaknya.. :) we'll see about that...



With a size of 24'x80', and a build up area about 2700 ++ sf, it is way  more comfortable space area than our current puncak alam house's space, we are overwhelmed...never was in our plan anyway.. serious gamblers we were...


Front view (Type X)


 Rear view (on the left)


*For my easy online look-up when I do my what-ever-house-planning ;) . I swapped the picture because this is the layout of our unit ...
 
4thly, there are decent schools nearby:
Kalau sebelum ini, we thought of being near to our parent's house, now that we have Dahlia, we are more concern of which education institute/center/school for Dahlia. Balik to my parents house boleh diusahakan over the weekends,insyaAllah. Tapi seriously, this is the major reason why we wanted to move out from Puncak Alam. Sorry to say, but seeing the kids there really gives me the spooks..those types of parents who lets their as young as 4-5 years old to play unattended by any adults. Seriously dont they learn from the news?

Anyway.....
One good thing that this house of ours, will only be ready by 2014. This will give us super extra ample time that we need to sell off our current house and furthermore, we shall have more time to do some savings balik... ;)

Learning points:

1) Choosing a lot
Little did I know that any house next to the corner lots ones will have a higher margin price in re-selling. So, for you who would like to purchase as an investment, its a good choice.
Do consider where the sun rises and sets. Some 'fengshui' tips would be helpful. Do consider on the traffic of your street too. Well, with a less traffic , at least your children are pretty safe to play around on the street..

2) Choosing a bank
Alhamdulillah. All 3 banks that we approached for a house loan had approved our applications. But, always..always.. always bargain and choose for the best offer. As per in our case,we sealed a deal with Maybank Berhad,from the Klang branch. Among the 3 branches, this branch offered the best deal!!! If you are planning to get a house loan or a hire purchase loan, do contact me, I know somebody there at Maybank Klang that could help..unless he resigns la ha... ;) *seriously. InsyaAllah he can get it approved. Kita usaha saje kan..no harm..

3) Its never wrong to just take a peek
  Kalau ada rezekinya, apakah salahnya, right? So people,just pay a visit to these kind of carnivals or promotions, they usually offers a great deal to get your cash spent... ;)

I guess that is all that I can think of on the tips..last but not least, I read this from the internet and yeah...I second it!!!!

".... preparing a house is much more fun than preparing a wedding!! :) "


Notes : Sorry.There arent many photos that I can share and to product-promote in here since they all baru pacak tiang. And there were no show houses either...


Monday, 25 June 2012

Slightly a bigger home - Part 1 of 3


Bismillahirahmanirahim....

There is a saying .."Nice things are hard to get"...Well..indeed...The model house was our love at first sight...buying a "sell-then build" houses memang sangat annoying as you need to ballot for it..

Hitched with the housing location and its future prospects, with high hope and doa, off we went again to the Sales Gallery for the ballot on Saturday, 9th June 2012. Brought Dahlia along. As we entered the compound,we were ushered to the buffet section before we got to queue for the registration yang start-nya at 8:30 AM...

Picture Google-ed
By 10 AM the ballot was then in session ....  those who registered were the only names who will be written on the S&P agreement document. Pretty fair I guess...wallahualam..

Our ballot number was "0413" and "0414". One name each :)

 

About 250 names bid for those 46 units...That alone had put everybody there tak senang duduk...what more to enjoy the array of breakfast feast...


Houses from Sime Darby was selling fast like a hot cake.The first phase that was launched last 26th May 2012 was sold out within couple of hours..and this 2nd one was also sold out on the same day too...

With "Sime Darby Property Lifestyle Collection - from 30th March 2012 till 17th June 2012", that answers all the doubts of why it was selling fast...

The 2012's promotions offered these list of benefits :
1.    DIBS (Developer’s Interest Bearing Scheme)
2.    Low down-payment
3.    Free legal fees (SPA & loan documents)
 4.   Stamp Duty (MOT & loan documents) absorbed by developer
5.    Up to RM10,000 cash rebate

The model  



The mini model of the whole township


Helmi was busy calculating mampu ke idak ni nak bayar umah kat denai ni... elok-elok sudah duduk puncak..mahu duduk denai pula...


Maybank ladies consulting some other potential buyers...


This was how it was on that day at the Sales Gallery...at 8:40 AM..


Budak tu pun busy juga...

Dahlia : "Dahlia penat ni mami..tido jap k"

So, did we or did we not win the ballot? 

Thursday, 21 June 2012

Salam menyambut Syaaban

Salam my dear readers...memang bertuah sungguh kita umat Islam, bukan? Meremang-remang bulu roma dengan kebesaranNya tatkala membaca kelebihan bulan Syaaban ni sahaja..Just imagine on the fadhilat of bulan-bulan mulia yang lain..Subhanallah...Lets read this article I found from SecretWhisper

Rasulullah s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
“Tahukah kamu sekelian mengapa dinamakan dengan bulan Syaaban?” Para sahabat menjawab, “Allah dan RasulNya lebih mengetahui” Rasulullah s.a.w menjawab, “Kerana dalam bulan itu berkembanglah kebaikan yang banyak sekali.” (Dipetik dari kitab Raudatul Ulama).

Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan. Bulan Syaaban dianggap merupakan bulan yang baik untuk kita meminta keampunan daripada Allah, serta memperbaiki diri dari segala macam cela. Dan bersedia untuk bulan Ramadhan yang menyuci dan membersihkan jiwa kita.

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:
“Keutamaan bulan Syaaban ke atas bulan-bulan yang lain adalah seperti keutamaan aku di atas semua nabi-nabi yang lain, sedangkan keutamaan bulan Ramadan ke atas semua bulan yang lain adalah seperti keutamaan Allah Taala ke atas makhlukNya.”

Rasulullah s.a.w bersabda bermaksud:
“Sesiapa yang berpuasa 3 hari pada permulaan Syaaban, 3 hari pertengahannya dan 3 hari pada akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti beribadat tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka matinya seperti orang mati syahid.”

Sabda Rasullullah s.a.w yang bermaksud:
“Dinamakan Syaaban kerana padanya terdapat kebajikan yang amat banyak, dan puasa yang lebih afdal sesudah (selain) Ramadhan ialah puasa bulan Syaaban” (Al-Hadis)

1 hari berpuasa di bulan Syaaban akan mengharamkan tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi taulan nabi Yusof di dalam syurga, dan diberi pahala seperti pahala nabi Ayub dan Nabi Daud.

Sesiapa yang berpuasa sebulan pada bulan Syaaban, dipermudahkan Allah kepadanya Sakaratulmaut, dilepaskan kegelapan dalam kubur, dilepaskan daripada huru-hara Mungkar dan Nangkir, ditutup keaibannya di akhirat nanti dan diwajibkan syurga baginya.

Sesiapa yang berpuasa pada awal Khamis di bulan Syaaban dan akhir Khamis di dalam Syaaban, dimasukkannya dalam syurga. (Hadis Rasulullah yang dipetik dari kitab al-Barokah)


InsyaAllah, I will try my very best to fast in this holy month and insyaAllah will persuade hubby to join me ..insyaAllah...

Salam Syaaban to all muslims, may Allah bless us all..amin..


Wednesday, 20 June 2012

Makan pun kena tak nak makan pun kena

Last weekend we all balik Ipoh just for the sake of kenduri sepupu Papa. It was a day trip saje. Sebelum we hit the highway, kami kenyangkan perut dengan santapan mee jawa di kedai "JJ Manis Meletup", ..yes..memang meletup mee jawa kat situ...each time datang mesti order benda yang sama.highly recommended!!! Serious..

Besides mee jawa,we ordered lontong for Dahlia and memang dia suka betul makan nasi impit or better still..makanan orang melayu / jawa ni...Alhamdulillah senang jaga Dahlia. Dari lahir sampai to this date, memang tak banyak kerenah dia tentang makanan. Apa pun makan..."mam" "mam" katanya..

The point yang I nak cerita is that, mana - mana orang yang jumpa Dahlia tak habis asyik mengeluh ke puji ke aku pun tak tau lah...."ha budak debab"..."tu dia paha..." ..."Makan apa ni badan macam ni..".."padat budak ni".. .Nak naik muak pun ada mendengar all these comments..menyampah pun ada...Anak aku debab sihat kau ada susah ke? Nasib baik anak aku mau makan..dari anak kau kurus meleding tak mau makan..

Personal view la, biar la budak-budak ni nak makan apa selagi dia ada selera..cumanya,kita pantau saje benda yang dia makan tu..Like Dahlia, yes dia suka mengunyah..tengok tv menguyah, tengok buku mengunyah..dalam kereta mengunyah...tapi makanan yang aku bagi is healthy finger food macam buah, vege and baby biscuits..

Kot ye nak komen anak orang pun..berpada-pada la...rapat sangat ke hubungan kau dengan aku?!?!cakap sekali je sudah la sebagai hiburan, ni kalau dah berkali-kali cakap, aku rasa nak sepak sepak je muka tu..

ANYHOW...dah kata Dahlia is not a picky eater...memang seronok and tak rugi Mami tungkus lumus masakkan baby food ..ha..kan best gitu..dari kau duduk menggelabah anak tak nak makan..

Tengok macam Dahlia ni..happy je..



Sharing : my favorite easy recipes are usually taken from Annabel Karmel.