Monday, 24 November 2014

Bila puasa tiba-tiba terlebih rajin ;)

Bismillahirahmanirahim...

Ive been drafting this post since the early days of puasa..oooooo mak aiii..lama nya..sekarang baru edit sikit2 and published...nampak sangat semangat tapi lupa..hahah..seronok masak ni sebenarnya kalau ada orang jenis pamakan...and seronok kemain bila tengok helmi punya perut dah naik sikit lately!!!satu accomplishment for me okay!!

Memang admit gila, Im not a perfect cook, sometimes menjadi, sometimes the results deviated rasa nak hempok-hempok batu lesung tu..tipu la..ada lagi waras takut kang rosak lak lantai...

These trials were not for fame, tetapi sebagai memori untuk diri sendiri (*betapa rajinnya lahai diri ini di bulan puasa ini okay....)..

Im sure one day while Im reading this post, Ill be reminiscing the feeling beriya masak dengan kesibukan Dahlia mintak dukung lagi...adeh.....

Or I'll be smiling mengenang how I had 'used' the "Happy Feet II" for so many times to distract her from the kitchen...Syukur Alhamdulillah, Allah telah beri I perasaan yang sangat teruja untuk menjalani puasa pada tahun ini..semangat ni tau!!

Berkobar-kobar perasaan untuk berpuasa as perfect as possible..to prepare makan minum sama,untuk solat tarawih sebanyak malam yang mungkin..untuk membaca al-quran sebanyak yang mungkin , and macam-macam lagi lah kirenya.. Im sure you all were too jugak kan...Well,bukankah segalanya yang si isteri lakukan adalah dengan harapan kita to gain keredhaan Allah swt dan suami..

So here goes, carca marba yang dihidangkan bila diri terlebih rajin di bulan puasa 2014..siap tulis tahun rajin lagi..hentam saje lah......

Appertzer :  Mushroom Scones + Vietnamese Popia ; Main : Nasi Goreng Belacan ; Dessert : Ubi Jepun rebus 

Mushroom Scones

Appetizer : Mushroom Soup + Scones ; Main : Mushroom and beef + olive Spaghetti  ; Dessert: Raspberry Jelly 

Mini strawberry tart

Nasi pelangi terlebih yang sangat colourful + Daging masak hitam + Umi's chicken curry + Abah's acar buah



No comments: