Wednesday, 19 November 2014

Perempuan gila pun nak

Bismillahirahmanirahim...

Title yang agak cheapskate ...mind me la ya...I cannot think of a better expression of the post Im about to write..i got this story attached from the FB..it reads...



fiction ke non-fiction ke, agak nak teriak juga la I bila baca ni kan..sayang nya laki dia kat bini dia yang Allah lindung dengan memberi buta..seronok nya lahai masing-masing pandai jaga hati..siap sarungkan kasut lagik!!!Cinderella sangat!!! Banyak pahala couple suami isteri ni..insyaAllah...perempuan mana tak nak kan?perempuan gila pun nak okay....

However, Im so enraged by this horrendous news about that husband yang cheated on his wife sebab of her fetid bo....adoiiiii makk...terlalu evil!!!I tak la baca kes tu sampai habis pun, baca headlines kat FB je..itu pun sudah kembang-kembang hidung naik bara kefemininan gua!...what an excuse kot ye pun terkinja nak nikah lain!!

Memang ada dalam Islam cara keluar dari perkahwinan kan...Allah swt dah ajar  pun..kalau tak suka tak serasi, dah tak suka bau busuk tu, dah tak tahan sangat dah...just proceed dengan judicial separation je la...bukan tiada the word 'CERAI' pun dalam Islam..cuma cerai peacefully lah..and Allah swt pun ada ajar supaya menjaga aib orang...pernah jugak kau tidur peluk dangan dia yang kau panggil busuk tu  kan...tak baiknya la hai cakap bini busuk macam tu..

Sekarang nampak tak kuasa Allah swt? Sekarang satu malaya tau kebusukan kau sebab buat statement macam tu. Bila mengata / gelak pasal orang lain, musibah yang timpa diri tu lagi teruk dari apa yang diperkatakan dulu kan? Sendiri rasa segan dan malu la ye pada orang yang awak mengata tu...

Yes, *kembang hidung tak habis* I avow to the reality yang ramai wives out there yang selekeh, busuk,serabai after marriage, nak nak nya kalau handle budak sebanyak dua tiga bus rombongan cik kiah..aingat we all tak nak ke selalu cantik2..selalu wangi2 macam masa time dating-dating dulu..perempuan gila pun nak ok!

kalau boleh we all tak nak pun jari-jari bau bawang..tak nak pun kuning-kuning kena kunyit nak goreng 2 3 ekor ikan kembung kasi laki  makan..ingat isteri-isteri tak nak jadi macam datin2 je ke? duduk2 layan spa n mani pedi???!? Sangat I sensitip hal2 macam ni!!.. .perempuan gila pun nak cantik2 and wangi2 tau..cuma tak de chance je!!

Sejak kecil memang I asyik dengar cerita bini2 kena buli dengan laki..baik dari kes nenek, ke kes sedara mara, ke kes kawan2...sedih..sebab banyak lelaki yang macam ni sejak dulu lagi..katanya 'im a muslim'...tapi muslim tang nak nikah and nak hari raya je...lain2 hal tak beriya pun hal muslimnya!!! amanah nabi tak plak diikutnya!!! tapi sibuk kata quota suami ada 3 lagi!!!! Perempuan gila pun boleh marah okay!!!

Nota : Marah pun adalah sejenis nikmat ..so boleh la marah....lets marah ramai-ramai..hehehe..tapi control la eh..

Anyhow....bak kata pepatah..."apa yang kita kejar adalah hak akhirat,bukan hak dunia"..pepatah ke ni? faham2 je la..

So, to para wives yang kena buli mentally, emotionally, I suggest kita lihat nikmat Allah yang lain supaya kita tak too occupied or hold on to those yang buat kita sakit jiwa lantas tak dapat apa2 pahala pun...Tiada ujian yang Allah bagi selain Dia tahu kita boleh tanggung..




I have another story about a man who truly sees the beauty of his wife...hanya hamba Allah yang bersyukur sahaja boleh nampak...PLEASE READ ESPECIALLY THOSE YANG BERGELAR "HUSBAND"..Fahd Pahdepie

p/s : Papa if you r reading this, kalau ada rezeki lebih lets take some photos macam ni boleh eh?  ;p

Sharing some faces of hamba-hamba Allah swt yang sentiasa sangat perlukan HIS perlindungan...ingat, perlindungNYA comes from many aspects and for many reasons..kita je yang tak tahu what it will be...



Makan kuih lapis sebab itu je satu-satu kuih yang colour pink pagi tu....


Breakfast at Tiffany NOT...  Berangan! :pOnde-Onde Citta Mall saje pagi sabtu tu...
*adoi muka mami bulat sungguh, bad tudung day kot..hahaha*



Budak manja dengan Papa dia tapi garang dengan Papa dia jugak...sampai Mami pun jadi garang dengan dia ..and garang kat papa jugak...hahaha..nasib baik la laki jenis sabar dengan bini..
I love you so much Dahlia ...and Papa too of coz...


No comments: