Thursday, 18 December 2014

The Surprise Party & the Drawing Charade Potluck Dinner

Bismillahirahmanirahim,

Fuuh..what a long title eh. This post shall comprise 2 stories pertaining to my recent weekend projetcs execution. Wah project gitu!heheh..well..I would call it that since the preparation for project #1 kicked off like since Oct or November if Im not mistaken..juggling hats between a working mom and a party planner..intoxicating but exhilarating! got what I mean..hehe..just say 'faham'..

Gladly to say, preparation for Project #2 was just a Peanut..wah belagak na bunyik nya..tapi seriously, preparation was at ease. No hiccups no worldcup..just polystyrene cups ;)

Im going to stop mumbling now....

Story #1 - The surprise party 12th Dec 2014




Short clip by me and my little sister



While having the 10 course dinner, we then surprised umi and ayah with this short film..


*again we did not food whore..lupaaaaa....so the only decent photo was this one.
Taken masa nak balik...



What an exquisite photo! Yes a small party it was indeed but with HUGE HUMONGOUS hearts. 



Story #2 : The potluck dinner - 13th Dec 2014

Alhamdulilllah although both me and Helmi were bone-tired after the surprise dinner for both umi and ayah last Friday night, we carried out juga with our small putluck dinner plan dengan my #bff last weekend!! Oh how much I love them!!Thank you husband honey for mucking in and got on with it! Love you to bits!

Not to babble so much kang muntah pulak..so here goes..some pics to summarize how the party went..

Walaupun my house tak berapa complete langsung, dengan kerusi curtain tak siap bagai, my friends sudi jugak datang bertandang... terharu dato Helmi!!! 


Apa2 hal gambar kumpulan harus ye..haha..gambar kumpulan sangat!!!Aww..



Menu for the night :

1. Nasi lemak kecik
2. Ayam garlic & herbs bakar
3. Sate ayam & daging 
4. Cheesetart & brownies 
5. Creampuff 
6. Fruit Cocktail and sayuran seperti gambar di atas...

Nampak sikit kan...tapi jangan gila 200 cucuk sate okay!!!Tapi the night bukan lah semata-mata makan melantak saje..selingan seperti sesi mengadu, sesi cerita hantu, sesi planning melancong, dan sesi mengadu tentang staff diselitkan juga..bukan apa, sekadar berkongsi frustration... ;p 


Tengok je lah muka member..sampai blur-blur gambar dia menceritakan hal kerja..mak buyong kita pun turut terasa..

The night continued macam luar biasa..hahha..luar biasa tau ..sebab apa? Sebab masing-masing gelakkan masing-masing punya drawings in the charade game ;p



Siap lat ta li lat la li tamplom siapa to go first...haha..semangat!! Eva serious u missed the fun babe!!


Kau tengok je la si Jue semangat gelakkan team boys..mentang-mentang turn dia belum lagi...


Our lovely friend Fura memang pemalu sikit..ala-ala perempuan melayu terakhir gitu (ye ke? hahah) ..dari berdiri sampai ke bersimpuh, we all tak dapat teka-teka apa yang dia nak draw pun...hahaha..last skali apa eh? I lupa..



Amboi amboi..seronok kau ye! Malam tido luar tau... ;p


He posed for the camera!!!Such a cutey pie!!muuuahhh..aunty nak kiss kuat-kuat dia nangis...hehehe


Kalau tak pasal kereta..pasal racing..kalau tak pasal racing..pasal kereta..


I think I should install some sound proof material in my courtyard lah...budak baru 7 orang kot..riuh macam kat sekolah rendah..mak aih..Dahlia tu senyum ada makna tu..after the party Papa jumpa orang lidi kat wall luar tu..

Dalam rumah drawings luar rumah drawings..lets see if you can figure out some of the drawings by us adults...muahahah...




Ok I admit..we girls memang masuk longkang at drawings...just look at that..teh tarik the movie lah!! hehehe..

And walaupun lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku and the victory was on the boys side that night, tetapi kemenangan dicapai sampai gitu sekali...tengok Shahril tu kena marah dengan cikgu!!


There were hard times jugak for the boys ...bukan the gilrs saje yang tergaru-garu how to draw...
these shots proves it..


Orang lain pikir garu kepala, anak Jue pikir garu bumbum memikiorkan apa lak pakcik helmi lukis kecik sangat...

Ada tu ha anak sendiri pun sampai terangkat baju figuring out apa la ayah dia duk lukis..

oh and oh hubby Shelly, first time garu kepala how to draw!!Yesssss...kita menang!!!.. 


I rasa I tak akan jemu looking at pics of us.. ;') 


Yes, kalau dah watsapp pun we all boleh gelak sorang2 chatting, ini kan pula bila dah berjumpa kan..adeh Eva..we all rindu la u...


Darlings dunia akhirat insyaAllah . Thank you ladies for the accompany. Lain kali kita buat lagi..EVA and ZUE dont miss it this time!!  ;)





Friday, 5 December 2014

Dahlia's cooking class with MPH

Bismillahirahmanirahim...

This is going to be a very quick post (I hope - Im having a chat-meeting with Apple later..sempat je tulis post to share out this event dengan u all kan...baik tak i?hahahah)

Just minutes ago, I received a confirmation from MPH on the enrollment of this kids cooking workshop.

Nothing fancy on the price compared to the experience that Dahlia will gain.. only RM35/child.

The seats are still available as of this morning. So if you are interested to join the fun, do check 'em out.

No fuss about that "Exclusively for MRC  Junior member"...if you are not, becoming a member is just a click away and it is without any cost ;)

So hurry up parents!!! Jom tengok anak-anak kita buat pie!






Sekian.. :) InsyaAllah kita jumpa at the workshop eh...tegur la I nanti ok sambil cakap.."I register workshop ni after baca blog u tau..."...hahhaha...perasan!!!but seriously...jom!!!